Luistert
Adviseert
Lost op
Bel 058 845 80 00

Netwerkbeheer

 

DataDiensten Fryslân laat uw bedrijfslocaties op een eenvoudige en veilige manier met elkaar communiceren.

Met onze kennis van datacommunicatienetwerken zijn wij in staat om iedere locatie van uw bedrijf op de meest kostenefficiënte manier aan te sluiten. DataDiensten Fryslân kan op deze manier uw (primaire) bedrijfsprocessen optimaal ondersteunen. Met onze kennis verschuift uw ICT budget van kostenpost naar business enabler.


Wilt u meer voordeel halen uit uw bestaande netwerk door bijvoorbeeld telefonie en datacommunicatie te combineren? Dan hebben wij de kennis voor u beschikbaar om uw netwerk zo optimaal mogelijk in te richten. Wij zorgen dat het netwerk optimaal wordt ingericht voor al u applicaties. Indien nodig kan er prioriteit gegeven worden aan het spraakverkeer of het videoverkeer. Op deze wijze kan er bij kwaliteitsproblemen bijgestuurd worden en wordt een goed telefoongesprek opnieuw niet verstoord door het downloaden van grote bestanden.


Heeft u de wens om met uw branchegenoten, als groep van bedrijven of instellingen op een eenvoudige en veilige manier informatie met elkaar uit te wisselen? In dat geval zal het resultaat van het project misschien anders zijn, maar onze aanpak niet. Met onze kennis en kunde blijft de geleverde oplossing ook hier in alle gevallen van hoge kwaliteit.


Netwerk neemt ongemerkt een steeds belangrijkere rol in, in de ICT voorzieningen voor uw bedrijf. Het faciliteert uw hardware en de verbinding van uw organisatie met de buitenwereld. Wij zijn ons daar ontzettend van bewust. Wij hebben daarom passende oplossingen voor onze klanten gebouwd, variërend van een basisconcept met bewezen hardware tot aan netwerken die een hele hoge beschikbaarheid vereisen.


Xdsl

Koppel uw bedrijfslocaties met elkaar via een veilige Xdsl verbinding. De verbinding heeft een hoge mate van veiligheid omdat deze niet via het openbare internet loopt. Dit type aansluiting functioneert uitstekend voor het laten communiceren van kleine bedrijfslocaties met een grotere hoofdlocatie. Xdsl verbindingen zijn leverbaar door nagenoeg geheel het land.


Glasvezel

Communicatie is voor uw bedrijf van essentieel belang en wordt steeds intensiever en omvangrijker. Er is sprake van een sterk toenemende digitale communicatie tussen locaties, medewerkers en uw klanten. Goed inspelen op deze groeiende ontwikkeling betekent dat u een voorsprong kunt nemen in uw branche en op uw concurrenten. Daar waar uploadsnelheid en bandbreedte noodzakelijk zijn is glasvezel het type aansluiting dat ingezet kan worden om de gewenste functionaliteit te leveren.

 

Straalverbinding

Duurt de levering van glasvezel u te lang of heeft u bandbreedte nodig op locaties die met glasvezel niet te bereiken zijn? Dan is een straalverbinding een uitstekend alternatief. Binnen enkele weken kan DataDiensten Fryslân u van de benodigde bandbreedte op uw locatie voorzien. De dienst kunt u als definitieve oplossing gebruiken of als tijdelijke oplossing in afwachting van bijvoorbeeld een glasvezelaansluiting.Wij ontzorgen u met de invulling uw ICT vraagstukken.

 

VLAN Leeuwarden–Amsterdam

Heeft u behoefte om uw netwerk in het noorden te verbinden met Amsterdam? Vanuit ons datacenter kunnen we bandbreedte leveren van 10Mbps t/m 10Gbps. Onze standaard locatie is Nikhef, maar wilt u connectie met een ander datacenter in Amsterdam? Dan kunnen we dat altijd voor u regelen.